perjantai 29. maaliskuuta 2019

Vastaukseni paikallislehden haastatteluun.

Eräs paikallinen lehti esitti minulle seuraavat kysymykset

1. Miksi pyrit kansanedustajaksi
2. Kerro lyhyesti taustastasi
3. Esittele kaksi asiaa, joihin haluat vaikuttaa kansanedustajana
4. Millaisena näette Keski-Karjalan vuonna 2025?
5. Mikä on mielestänne järkevin malli sote- ja mahdolliselle 
maakuntauudistukselle Pohjois-Karjalan kannalta?
6. Suomi on pitkien välimatkojen maa. Mikä tulisi olla maakunnan 
kannalta ensisijainen liikennehanke?

Vastasin siihen seuraavasti
  1. Olen pidemmän aikaa seurannut politiikkaa ja maailman tapahtumia monista eri medioista. Tilanne vaikuttaa monessa suhteessa huolestuttavalta ja sen pohjalta minulle on tullut ns. sisäinen kutsumus vaikuttaa yhteiskunnallisiin asioihin. Politiikan suuntaa tulisi mielestäni nyt muuttaa.
2 Koulutukseltani olen 46-vuotias diplomi-insinööri. Olen toiminut mm. yrittäjänä, ympäristöasiantuntijana myös kansaenvälisellä ilmastonmuutokseen liittyvässä hankkeessa. Olen ollut aiemmin kunnallisvaaliehdokkaana ja toiminut/seurannut paikallistasolla puoluepolitiikkaa mm. osallistumalla erilaisiin aiheiseen liittyviin tapahtumiin.  

3.1 Varmistaa se, että Suomi säilyisi tulevaisuudessakin hyvinvointivaltiona, jollaisena se on totuttu aiemmin tuntemaan. On havaittavissa, että nykyiset päättäjät ovat olleet hallitsemattomalle globalisaatiolle ns. sinisilmäisiä ja eivät ole tunnistaneet sen haitallisia piirteitä.   (esimerkkinä päätösvallan siirtyminen ylikansallisille elimille, ”kaiken mahdollisen” yksityistämiseen pyrkivän uusliberalistisen talousajattelun, rajavalvonnan pettämisen anonyymeilta ihmisiltä.) He eivät ole mielestäni puolustaneet maamme ja suomalaisten etuja. Jos kehitys jatkuu nykyisenkaltaisena,
me menetämme sen hyvinvointivaltio Suomen (Siinä sosiaaliturva tullee romahtamaan) ja mahdollisesti joiltakin osin myös perinteisen suomalaisen elämäntavan ja turvallisuudentunteen, joka yhteiskunnassamme on menneinä aikoina vallinnut. 

3.2 Puolustaa ja ajaa ns. maan hiljaisten ihmisten asiaa, joiden ääni ja mielipiteet eivät ole tulleet kuuluville. Vahvoilla ja menestyvillä ihmisillä on kyllä jo omat edunvalvojansa. Haluaisin myöskin edistää yhteiskunnassa monenlaista vääryyttä kokeneiden ihmisoikeuksia, esimerkkeinä 1990-luvun laman uhrit, homealtistuneet, ns ympäristöherkät ja ne jotka eivät saa oikeutta vääryyttä koettuaan. 
  1. Pidän tärkeänä sitä että kunnilla tulee olla oikeus järjestää sotepalvelut. Nyt kaatuneessa Sote-hankkeessa se evättiin ja sen seurauksena esim. Kemin alueellinen sairaala yksityistettiin. Verorahojen meneminen globaaleille Sote-jäteille ja veroparatiiseihin tulisi mielestäni estää.
  1. Eräänlaisena visiona olisi, että saataisiin alueen väestön väheneminen pysähtymään, maaseutua elävöitettyä, maatalouden kannattavuutta kohennettua ja lisätä kiertotaloutta tuotantorakenteissa. Toiveena on, että saataisiin teollisekologisia yrityspuistoja perustettua, jossa siis yrityksen tai yhteisön tuottama jäte tai sivutuote on toiselle yritykselle raaka-ainetta. Maaseudulla maatilat alkaisivat myös itse tuottamaan energiaansa ja möisivät sitä myös valtakunnan verkkoon. Valtateiden varsilla maaseutukylissä voisi olla paikallisesti tuotettua biokaasua liikennepolttoaineeksi myyviä asemia. Ihmisillä olisi uskoa tulevaisuuteen. He rohkaistuisivat käynnistämään myös uutta yritystoimintaa.
  1. Joensuun jaVarkuden välistä tieosuutta tulisi parantaa erityisesti Varkauden puoleisessa päässä, kun se on kovin mutkainen ja mäkinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti